Se tv på nettet

Er familien uenige om, hvad der skal ses på tv’et? Vil du gerne se et program, du gik glip af? Så er streaming måske noget for dig

Der er mange muligheder for at bruge internettet til at se tv og videoer.

Se tv på computeren

Du skal dog være opmærksom på, at din forbindelse skal have en hvis hastighed, hvis du vil se det i ordentlig kvalitet. DR anbefaler eksempelvis en forbindelse på mindst 2 Mbit og en nyere kraftig computer for at få det fulde ud af deres tilbud. Husk dog på, at din forbindelse ikke nødvendigvis vil være på 2 Mbit, hvis du er et sted, der er dårlig dækning.

Du skal også være opmærksom på, at din forbindelse bruger rigtig meget data, når du ser tv på nettet. Se det derfor så vidt muligt via din fastnetforbindelse, hvor du ikke skal tænke på forbrug, og brug kun dit trådløse internet til streaming, hvis du har betalt for rigtig meget data.

Se eksempler på priser i forhold til forbrugsbegrænsninger og hastighed.

Blandt de mange muligheder er:

http://dr.dk/nu: DR sender de fleste programmer direkte på nettet, og klikker du på “Ugeoversigt” kan du desuden se programmerne fra den seneste uge. Dog kan du på grund af rettigheder i udgangspunktet ikke se film og visse udenlandske serier på nettet via DR.
I DR’s arkiv kan du også finde udvalgte programmer, helt tilbage fra den første udsendelse på dansk tv nogensinde. DR’s webtilbud er licensfinansieret, så du skal ikke betale ekstra for at bruge det.

Sputnik.dk: TV2 har også lagt de fleste programmer ud på nettet. Enkelte er gratis, men du skal betale for at se de fleste. Til gengæld er der også adgang til flere film og mange serier. Desuden kan du via sputnik få adgang til meget sport, også sport som ellers sendes på eksempelvis Kanal 9. Det er dog i en pakke, der koster ekstra. Se priserne på sputniks pakker.

Viasat (TV3, Plus og Puls) og kanal 4, 5 og 6 har også sider, hvor du kan købe dig til adgang til deres programmer via nettet.

Youtube.com er en hjemmeside med mange små videoer. Har en af dine venner delt en video på Facebook eller sendt en over e-mail, er det tit en video, der ligger på Youtube.com. Du kan finde små klip fra mange serier, se filmtrailere, musikvideoer og masser af sjove private videoer, og siden er gratis at bruge.

Har du et forslag til en side, der burde være her, skal du være velkommen til at kontakte mig.