3 gode råd til køb af trådløst internet

3 gode råd til dig, der står og skal købe en trådløs internetforbindelse. Jeg vil anbefale, at du bruger min lille miniguide sammen med prisoversigten, hvor du kan se en opdateret oversigt over priser på trådløse internetforbindelser.

Undersøg bindingsperioden

De fleste danske udbydere af trådløse internetforbindelser har en bindingsperiode på 6 måneder. Det betyder, at du ikke har mulighed for at opsige dit abonnement, før du har betalt for det i 6 måneder. Når du sammenligner priser, bør du derfor kigge på den samlede pris for 6 måneder, da en forbindelse, der er billig i oprettelse, nemt kan være dyr i det lange løb, hvis abonnementsprisen er høj. Til gengæld kan en forbindelse, der er dyr i anskaffelse sagtens være billig set over 6 måneder på grund af et billigt abonnement.

Systemet med bindingsperioder og oprettelsesgebyrer minder meget om dem, man ser på mobiltelefoner.

Hastighed

Tænk over hvilken hastighed du har brug for, inden du begynder at kigge på tilbud. Det er nemt at blive fristet af et “godt tilbud” og ende med en forbindelse, som er markant bedre end dit behov.
Der er selvfølgelig ikke noget galt i at give sig selv lidt luksus og købe en hurtig forbindelse, men når man ofte bliver bundet i 6 måneder, er det vigtigt ikke at vælge noget, man senere fortryder.

Er trådløst internet det rigtige valg?

Selvom der er en række fordele ved at have trådløst internet, så har det stadig et par begrænsninger i forhold til fastnetforbindelser. Den mest markante er, at du kan risikere, at der ikke er dækning i dit område.
Selvom dækning kun er et problem for meget få mennesker (IT- og telestyrelsen estimerer at 97% af befolkningen kan få trådløst internet), så er det stadigvæk en god ide at undersøge dækningen, hvis du bor på landet, og der kan være endda meget store forskel blandt selskaberne.

Trådløst internet er heller ikke lige så hurtigt som en fastnetforbindelse. Det betyder ikke, at en trådløs 2 Mbit forbindelse er langsommere end en tilsvarende 2 Mbit fastnetforbindelse (såfremt dækningen er i orden) – du kan blot ikke få de ekstremt hurtige f.eks. 40 Mbit trådløst. Men det trådløse internet haler efterhånden godt ind på fastnetforbindelser i områderne med den optimale dækning.

Hvis du bor i et område med dækning, hvilket langt de fleste gør, og bare har brug for en ganske normal internetforbindelse, så kan det dog være rigtig attraktivt at vælge en internetforbindelse, der er trådløs.
De er generelt lettere at få til at virke, og du slipper for at skulle vente på, at en tekniker kan komme ud og installere stik i væggen eller “åbne” for din forbindelse. Samtidig kan du let komme på nettet, når du er i sommerhuset eller på campingtur i Danmark, eller hvis du sidder i toget på vej på familie- eller vennebesøg.

Se tilbud på trådløst internet.

Læs mere om trådløst internet