Alternativer til Skyline

Skyline har efterladt et hul efter, de er lukket. De var et af de solide alternativer til de traditionelle fastnetforbindelser i eksempelvis områder, hvor der er dårlige muligheder for at få internet via kobberkabler eller hvis man ganske enkelt bare vil have trådløst internet helt uden kabler.

Der er dog stadig muligheder.

3 og Telia tilbyder begge trådløst internet via signalerne til mobilt bredbånd men med en rigtig router. Det vil sige, at internettet vil komme trådløst til din router via deres normale 3G og 4G signaler, og kan videresendes fra routeren til flere computere – både trådløst og via kabel. I bund og grund er det samme princip, som Skyline kørte med, selv om teknologien bag signalerne er en anden.

På samme måde som med Skyline, vil du også kunne få internet mange steder, hvor de traditionelle kabler ellers ikke kan dække.

Du bør dog undersøge dækningen på din adresse, inden du bestiller bredbånd hos de to udbydere, så du er sikker på, at du kan forvente ordentligt internet.

Telia

3

Begge selskaber tilbyder generelt glimrende dækning. Telia tilbyder de højeste hastigheder i byerne, mens 3 til gengæld generelt har ry for at have en bredere dækning.

Hvad er anderledes end ved Skyline?

Både 3 og Telias løsninger er dyrere end Skyline(medmindre du er meget lidt på nettet), og desuden vil du også have en forbrugsgrænse at forholde dig til. Til gengæld er hastighederne mange steder meget hurtigere, og du vil aldrig have brug for at installere en modtager ude på huset, og kan dermed også altid let tage forbindelsen med dig til eksempelvis sommerhusturen eller lignende.

Hvis du kun bruger internet til normalt brug, vil du næppe have brug for mere end allerhøjest 10 GB, og mange kan også klare sig for 1 GB. Hvis du ofte ser video/tv over nettet, taler over Skype eller downloader store filer, bør du dog overveje en større pakke, men for langt de fleste behov er 10 GB altså rigeligt.

Se Telias abonnementer

Når du er kommet ind på Telias hjemmeside, skal du tage stilling til to ting: hvilket udstyr skal du have, og hvilket abonnement skal du have? De tre løsninger, der er dyrere end USB-modem’et kan alle fordele internet til flere computere. Deres 4G mobilt WIFI understøtter dog umiddelbart ikke kabeltilslutning. Med en trådløs minirouter og USB-modem vil du let kunne tage internettet med dig med USB-modem’et.

Du skal op på 10 GB, før du kan købe andet end deres 4G mobilt WIFI, og for mange vil 10 GB pakken for 199 kroner da også være optimal. Omvendt vil du ikke have brug for mere end 2 GB pakken, hvis du kun bruger nettet meget lidt, så gør du det og har din computer trådløst netkort, kan du sagtens vælge den løsning. Du kan også vælge at købe pakken med 30 GB for 299 kroner, hvis du bruger nettet rigtigt meget og måske deler linjen med flere.

3’s abonnementer

Når du er kommet til 3’s side, ser du deres router – de har også en alternativ router, men den er dyrere, uden at du får en reel værdi for pengene. Ved at trykke videre til abonnementer, kan du vælge mellem to datapakker. Som standard er den sat til 10 GB for 129 kroner, og det er glimrende for langt de fleste brugere. 3 har tidligere haft en pakke med endnu mere data, men den er netop udgået, men du kan til gengæld også vælge en 1 GB pakke for 69 kroner – for mange vil det dog være i underkanten, men er du kun på nettet en gang eller to hver uge, er det i hovedreglen glimrende.