Sådan laver du en internet hastighedstest

Uanset om du har en trådløs eller en fastnet indernetforbindelse, er det en god idé at undersøge, hvor hurtig din faktiske hastighed er

Som du måske allerede ved, er der stor forskel på, hvor hurtigt dit trådløse internet er afhængigt af, hvor du er. På samme måde kan der også være forskel på, hvor hurtige fastnet forbindeler de forskellige leverandører kan levere i forskellige områder.
Derfor er det en meget god idé at undersøge, om man får nok for sine penge.

hastighedstest

De fleste udbydere har deres egen hastighedstest, men jeg bryder mig personligt ikke om at teste min hastighed hos et firma, som gerne vil sælge mig en ny internetforbindelse.

Derfor anbefaler jeg at bruge Hastighed.info s test.

Utilfreds med din hastighed? Se priser på trådløse alternativer

Sådan gør du

  • For at få det mest præcise resultat, bør du lukke alle programmer, der kører på computeren
  • Gå ind på Hastighedstest.info
  • Tryk på ”start test”
  • Vent til resultaterne kommer frem

Du bør foretage testen flere gange over flere dage for at få det mest præcise resultat, så det kan være en god idé at skrive resultaterne ned.

Hvordan tyder jeg tallene?

For de fleste brugere er downloadhastigheden det vigtigste. Det er den, du bruger, når du indlæser nye sider, henter filer fra e-mails og lignende. Uploadhastigheden er den, du bruger, når du selv sender ting til internettet. For mange er den ikke relevant, udover når du vedhæfter filer til e-mails.

Du kender formentlig til de hastigheder, du betaler for. Ellers står de i dit velkomstbrev, men der kan være skruet op for hastigheden senere.

Hastigheden kan eksempelvis være 4 Mbit / 1 Mbit. Det første tal er downloadhastigheden og det sidste er uploadhastigheden. Kender du kun til ét tal er det formentlig downloadhastigheden.
På en fastnetforbindelse bør hastighederne være tæt på det lovede – resultatet vil dog altid være en smule under.

På din trådløse forbindelse, vil du formentlig ofte opleve, den er lavere på grund af dårlig dækning – jo hurtigere hastighed du betaler for, jo oftere vil du opleve det, da der vil være flere steder, de ikke kan leve op til hastigheden. Er den lavere alle steder, du bruger den, kan du måske overveje at skifte til et abonnement med lavere hastighed eller en leverandør med bedre dækning.

Hvis du vil klage over din hastighed

Hvis du vil klage over hastigheden på din forbindelse, så husk at det ikke er supportmedarbejderens skyld, at den er langsom. Supportmedarbejderens arbejde er at hjælpe dig med at løse problemet, og min erfaring er, at man får langt bedre hjælp, hvis man er venlig og forstående, når man snakker med dem.

Hvis du vil bede om at få pengene tilbage, skal du være forberedt på, at du først skal igennem en række tests for at se, om udstyret er sat korrekt op. Det er ikke fordi personen, du snakker med ikke vil give dig dine penge tilbage – de har for det meste en liste ting, de skal forsøge, før de har lov til at give dig pengene tilbage.

Se hvad andre internet udbydere tilbyder

Hvis du ikke er tilfreds med din hastighed og gerne vil se, hvad andre internetudbydere kan tilbyde, så har jeg lavet en oversigt over de bedste tilbud på trådløst internet, hvor du blandt andet kan læse, hvad jeg synes om de forskellige selskaber, og se hvordan de klarer sig i tests.

Læs mere om hastighed