Internetforbindelse i Spanien

Lis har spurgt hvordan hun får en billig internetforbindelse under 10 ugers ophold i Spanien

Spørgsmål

Jeg skal opholde mig i Spanien i 10 uger og kunne tænke
mig at tage min lille bærbare med. Hvordan løser jeg nemmest og billigst dette problem.?

Jeg har fast og billig internetforbindelse med LAN her hvor jeg bor.
Jeg har et UBS stik og et modem fra den forhandler hvor jeg købte computeren men har ikke anvendt det til mobilt bredbånd da jeg helst vil bruge en fast internet forbindelsesom er billig og speciel for mig fordi jeg har en såkaldt internet-og tv.box indbygget her i dette lejlighedskomplex hvor jeg bor.

På forhånd tak for Deres svar

Svar

Jeg vil anbefale, at du køber mobilt bredbånd med forudbetalt forbrug hos en spansk internetudbyder. De fleste kalder det for “móvil internet prepago”. Du kan muligvis godt bruge dit danske modem med et spansk simkort, men jeg ville selv vælge at købe et modem dernede, da det simpelthen er lettere.

Hvis du har planer om at bruge Skype til at ringe hjem, så skal du være opmærksom på, at det ikke er alle abonnementer som tillader det – Du kan læse om det på internetudbydernes hjemmesider, men det er nok lettest hvis du finder en butik i Spanien at købe det i, så de kan hjælpe dig.

Jeg tror at Vodafone eller Movistar vil være gode valg for dig, da de generelt set har den bedste 3G dækning, men det kommer selvfølgelig an på hvor du skal hen.

Dækningskort fra spanske internetudbyderer

Jeg har fundet et par dækningskort frem, så du selv kan sammenligne dækningen. Når du kigger på kortene, så skal du vælge “3g” eller “HDSPA”, da det er det der bliver brugt til de trådløse internetforbindelser.

Vodafone
http://www.vodafone.es/conocenos/es/cobertura-y-tiendas/cobertura/consulta-de-cobertura-movil/

Movistar
http://www.servicios.movistar.es/web/movistar/cobertura

Orange
http://movil.orange.es/soporte-y-ayuda/herramientas/mapa-de-cobertura/

Yoigo
http://cobertura.yoigo.com/

Mvh.

Jakob