Med mobilt bredbånd skal du ikke have et stort klodset modem til at stå. USB-Modemet er lille og praktisk. Det fungerer på samme måde som en mobiltelefon med den forskel, at der bliver sendt digitale signaler til din computer i stedet for en samtale mellem to personer.

USB-modem

Modem og software er indbygget i USB-stick'et, så alt du skal gøre er at sætte stick'et i computeren - så kan du komme på nettet.

De nødvendige programmer ligger allerede på dit USB-modem, og installationen starter automatisk, så du skal bare sætte det i computeren – så kan du komme på nettet.

Når du køber et internet abonnement, har du mulighed for samtidig at købe et USB-modem billigt (typisk for 1 krone). Der er dog enkelte selskaber, der kræver omkring 200 kroner for dit modem. Fælles for selskaberne alle er, at du får et billigt eller gratis modem, og til gengæld binder dig til abonnementet i 6 månder.

Dit USB-modem er afhængig af, at du er i nærheden af en mast, og derfor er det altid en god idé at tjekke dækningen i dit område, før du køber.

Hvis du tidligere har haft en trådløs internetforbindelse og stadig har dit gamle USB-modem, så vil du for det meste kunne bruge det sammen med en ny internetforbindelse, så du ikke behøver at købe et nyt modem. Du skal dog være opmærksom på, at du vil skulle skifte SIM kortet i dit modem til et nyt, som du får af din nye internetudbyder. Det er dog ikke sværere end at skifte det i en telefon.

Hvis du vil bruge dit gamle USB-modem, er det vigtigt, at du kontrollerer, om du kan skifte SIM kortet, inden du bestiller din nye internetforbindelse. Hvis du køber en internetforbindelse og først senere opdager, at du skal bruge et nyt modem, så vil du ofte komme til at betale et par hundrede kroner mere, end hvis du havde købt det samtidig med internetforbindelsen. Hvis dit USB-modem er sim-låst, skal din udbyder dog hjælpe dig med at låse det op, hvis du er ude af bindingsperioden.

Vil du gerne have mere end én computer på nettet af gangen, kan du ikke bruge et USB-modem, men skal i stedet investere i en 3G-router.

Se priser på trådløst internet.

Læs mere om trådløst internet: