Træt af at kablerne ligger og flyder? Vil du gerne have internet, uanset hvor du er? Så er et trådløst modem det rigtige for dig!

Med mobilt bredbånd får du nemlig nettet sendt trådløst til din computer. Der er ingen kabler, og de nødvendige programmer er på det trådløse modem. Du kan – lidt firkantet sagt – få to slags trådløse modems: et USB-modem og en 3G-router.

USB-modem’et er det mest simple trådløse modem. Du skal bare sætte det i USB-indgangen i computeren, så installerer det selv programmerne, og du er på nettet – i princippet uanset hvor du er.

Trådløst modem til flere computere

Med en 3G-router kan du til gengæld få flere computere på nettet. Der findes flere typer 3G-routere. De simpleste er WIFI-bokse, som du bare skal sætte i stikkontakten – så kan du koble dig på enheden trådløst, og det er præcis de samme abonnementer, som du bruger til mobilt bredbånd med USB-modem.

Nogle er også mere avancerede, og giver mulighed for at tilkoble computere med kabel.

Uanset hvilken løsning du vælger, skal du dog være opmærksom på dækningen, da den kan svinge meget – hvis ikke du bor i nærheden af en mast, vil du ikke få særligt stabilt internet.

Efterhånden er der dog dækning de fleste steder, men bor du på landet kan der sagtens være huller hos flere af udbyderne.

Klar til at købe? Se priser på trådløst internet