Normalt kan man kun have en computer på nettet, når du får mobilt bredbånd trådløst via et USB-stik. Men med en trådløs 3G-router kan du komme online med flere computere på samme tid.

Den trådløse router fungerer i bund og grund som USB-stikket. Der sidder et sim-kort i det, og 3G-routeren får trådløse signaler, som det sender videre til dine computere. I modsætning til USB-stik kan det dog sende signalet videre til flere computere.

Det er dog langtfra alle udbydere der sælger trådløst udstyr til mobilt bredbånd. 3, Telia og Telenor har dog alle én eller flere løsninger, så du kan få mobilt bredbånd trådløst.

3G-router og abonnement

Selv om du bruger dit abonnement til flere computere, bliver det ikke dyrere at købe mobilt bredbånd med 3G-router i månedspris. Til gengæld er den trådløse router typisk en smule dyrere, når du køber det i forhold til en USB-løsning, og derfor er etableringsprisen typisk dyrere.

Du kan hos flere af udbyderne også betale dit 3G-router i afdrag over en given periode. Typisk vil det trådløse modem koste mellem 500 kroner og op mod lidt over 1000 kroner. Til sammenligning koster USB-modems typisk mellem 1 og 300 kroner i forbindelse med oprettelsen af et abonnement.

Vær dog opmærksom på, at to computere naturligvis brugere mere data på nettet end én, så jo flere computere du har på nettet, jo mere data har du generelt også brug for.

Se priser på mobilt bredbånd