Hvem er min internetudbyder?

Guide til hvordan du nemt finder ud af hvem din internetudbyder er.

Mange mennesker har den samme internetudbyder igennem flere år, og hvis du betaler gennem betalingsservice, så kan der gå meget lang tid mellem man er i kontakt med dem. Det kan nemt blive et problem, hvis man en dag står og vil opgradere/opsige sit abonnement.

Det er heldigvis en nem måde du kan se hvem din internetudbyder er: Du kan lave et opslag i RIPE databasen. RIPE er den organisation, som uddeler IP adresser, og da alle internetforbindelser bruger en IP adresse. Ved at lave et opslag i databasen kan du se hvilket firma der har fået tildelt din IP adresse – det firma er din internetudbyder.

Forvirret?

Det lyder meget svære end det rent faktisk er. Jeg har lavet en detaljeret guide nedenfor.

Sådan finder du din internetudbyder

Trin 1: Find din IP

Det første du skal gøre er at finde din IP adresse. Det gør du ved at gå ind på ripe.net og kigge i det øverste hjørne – Din IP er en række tal adskilt af punktummer.

Find din IP med RIPE

Her kan du se din IP adresse.

Trin 2: Søg på din IP adresse

Efter at have fundet din IP adresse skal du slå den op i RIPE’s database. For at gøre dette skal du blot taste den ind i søgefeltet og trykke på “go”.

Se hvilken internetudbyder din IP tilhører

Slå din egen IP op i RIPE databasen.

Trin 3: Resultatet af søgningen

Resultatet af søgningen kan måske virke lidt afskrækkende, da der er langt mere information end vi har brug for. Det eneste du behøver at kigge på er hvad der står ud for “descr:”, hvilket er en beskrivelse af din internetudbyder.

RIPE søgeresultat

Resultatet af min søgning på RIPE. Som du kan se, så lever TDC internetforbindelse til den computer jeg har søgt fra.