Er trådløst internet sikkert?

Gennemgang af myten om at trådløse internetforbindelser er usikre.

Der er mange, som tror, at trådløst internet ikke er sikkert. Det er dog en myte, og trådløse internetforbindelser er lige så sikre som en fastnetforbindelse.

Hvorfor mange tror trådløst internet er usikkert

Mange tror trådløse internetforbindelser ikke er sikre at bruge, fordi de forveksler dem med trådløse netværk. Der er som sådan ikke noget galt med at have et trådløst netværk, men det er de færreste, som indstiller deres netværk optimalt, da det kræver lidt teknisk snilde at gøre det på den rigtige måde.

Hvis du har et trådløst netværk, som du ikke har sikret – eller er i tvivl, om du har sikret, så kan du læse en guide til, hvordan du gør på IT Borger.

Hvorfor trådløst internet er sikkert

De trådløse internetforbindelser, du kan købe hos internetudbydere, er – modsat trådløse netværk – sikrede fra start af. De fungerer på samme måde som en mobiltelefon, og du kan derfor surfe på nettet uden at være bekymret for, om der er andre, der “lytter” med på linjen.

Gode råd til online sikkerhed

Selvom din trådløse internetforbindelse i sig selv er sikker, så kan du ligesom med andre former for internetforbindelser godt komme ud for, at din computer får en virus eller bliver hacket, hvis du ikke har taget dine forholdsregler.

Hvis du ikke har gjort noget for at sikre din computer, vil jeg anbefale, at du læser denne guide fra Spywarefri.dk og installerer et eller flere af de gratis sikkerhedsprogrammer, som IT Borger anbefaler.

Når man læser artikler om online sikkerhed, kan man nemt få indtryk af, at internettet er et uhyggeligt og farligt sted, hvor der lurer en hacker i hver en lille afkrog. Det er dog langt fra tilfældet, og så længe du sørger for at have et antivirus program og eventuelt også en firewall, og ellers sørger for at holde dine programmer opdateret(hvilket de som regel gør automatisk), er der ikke nogen grund til at være urolig.

Læs mere om trådløst internet