Næsten alle de danske internetudbydere sælger deres forbindelser som “op til” en bestemt hastighed.

Prøver udbyderne at snyde os

Det betyder, at hvis du køber en trådløs internetforbindelse med en hastighed på 5 Mbit, forsøger internetudbyderen at give dig en hastighed på 5 Mbit – men hvis du bor langt fra deres sendemaster, vil signalet være meget svagt, og du kan derfor ende med en hastighed, der er lavere end det du betaler for – eller i værste fald så lav, at forbindelsen er ubrugelig.
Det svarer reelt til, at en person, der bor i Århus, forsøger at lytte til en lille lokalradio fra Aalborg – man kan måske være heldig at høre et par ord engang imellem, men kvaliteten kan slet ikke måle sig med en landsdækkende kanal som P3.

Internetudbyderne reklamerer naturligvis med de højeste hastigheder, de leverer, da de ellers går glip af kunder i de områder, hvor de rent faktisk kan levere de højeste hastigheder. Om det er vildledende eller ej kan diskuteres, men hvis du sørger for at kigge dækningskortene igennem, inden du køber, bliver du i hvert fald ikke snydt.

Husk også at være kritisk, når du analyserer på dækningskortene. Jeg har blandt andet skrevet en artikel om, hvordan du kritisk analyserer på TDC’s dækningskort.

Læs mere om trådløst internet