Den form for internetforbindelser, som de fleste tænker på, når de vil købe en trådløs internetforbindelse, er baseret på en teknologi, som hedder “3g”.

Fire danske internetudbydere har opstillet sendemaster til 3g, og de andre selskaber lejer så “plads” på masterne, så de også kan sælge trådløse internetforbindelser til deres kunder. Nedenfor kan du læse mine holdning de fire netværk generelt, men husk at man kan vurdere netværkene på mange måder, og ens tilfredshed afhænger naturligvis blandt andet af, hvor man bor.

De 4 danske 3g netværk

mening

3 har formentlig den bedste 3G-dækning, og kan tilbyde rigtigt god og bred dækning. Til gengæld er de bagest på 4G-området, og kan dermed ikke tilbyde 4G-hastigheder lige så mange steder, som de øvrige udbydere. Oister bruger i øvrigt også 3’s dækning.

TDC og Telia har begge en udmærket 3G-dækning mange steder i landet, men de har også store områder, hvor hastighederne er meget lave. Telia har dog efterhånden fået et forspring til TDC, og kan godt konkurrere med 3. På 4G-området er TDC forrest blandt alle udbyderne. Herefter følger Telia og Telenor, der deler 4G-master, og i starten af 2014 vil også 3G-masterne være delt.

Telenor har dog indtil da efter min mening en dårligere 3G dækning end de andre internetudbydere, men på Sjælland og især i hovedstadsområdet er de dog et udmærket alternativ til de andre netværk.

Generelt har alle selskaberne fornuftig dækning i de større byer.

For en god ordens skyld skal det nævnes, at ovenstående blot er min fortolkning af dækningskortene på de fire internetudbyderes hjemmesider – der kan være store forskelle på dækningen fra område til område, og jeg anbefaler, at du selv kigger på dækningskortene inden du køber.

Læs mere om de trådløse netværk