Billigt trådløst internet

At vælge internetforbindelse kan være lidt af en jungle – Man skal både skal købe et modem, betale for oprettelse og tage højde for hvor lang en bindingsperiode man har.

Her på siden har jeg lavet en række gode råd til hvad du skal kigge efter, når du køber en trådløs internetforbindelse.

Priser på trådløst internet

Jeg har fremhævet tilbuddet fra Oister i tabellen. Det har jeg gjort, fordi det for mange vil være et godt og billigt valg. Dels er der rigtig god dækning, fordi de bruger 3’s netværk, og samtidig er der også en fornuftig portion data med til stort set alle behov, uden abonnementet bliver så dyrt, at du ikke får tæt på fuld valuta for pengene uanset din situation.

UdbyderBeskrivelseBindingGB / SpeedMin prisPris Pr. MdLæs mere
oister internetGod allround løsning.
Høj hastighed, god dækning og lav pris
Ingen5 GB / 21 mbit69,-69,-
trådløst internetRigtig godt i byerne
Nu med 4G hastighed og masser af data – et godt køb.
Ingen3 GB / 71 mbit55,50,-49,-
internet priserForbrugsafregnet
Betal kun for det data du bruger.
6 mdr.0 GB / 20 mbit99,-0,-
Telmore internet prisGodt til at tage med
Lille abonnement til at medbringe i f.eks sommerhuset
Ingen3 GB / 20 mbit49,-49,-
Bredbåndpriser fra TeliaSuper løsning
Top hastighed og meget data – du får meget for pengene.
Til dig der vil det hele på internettet.
6 Mdr.½ GB/71 mbit157,50,-49,-
Internet priser fra BibobBilligt – med 4G
Billig løsning med 4G hastighed.
Ingen1 GB / 71 mbit70,-69,-

Sådan finder du den billigste internetforbindelse

Der er 2 udbredte måder at sammenligne tilbud på internetforbindelser:

  • Månedspris
  • Anskaffelsesomkostninger + abonnement i hele bindingsperioden

Jeg vil anbefale, at du fokuserer på den sidste metode, da den giver et langt bedre billede af hvad du reelt set kommer til at betale. Det skyldes, at nogle internetudbydere har valgt at have en lav månedspris, men til gengæld kræver en meget højt oprettelsesgebyr – Andre udbydere gør det modsatte, og har et relativt dyrt abonnement, men tilbyder til gengæld gratis oprettelse.

Grunden til, at internetudbyderne “flytter prisen”, så de er meget billige på et bestemt område og så tjener pengene hjem ved at hæve prisen på andre er, at de kan reklamere med deres billige månedspris/oprettelse, og på den måde skaffe mange flere kunder, end hvis de havde en “normal” månedspris og et “normalt” oprettelsesgebyr.

Total pris = 6 måneders abonnement + oprettelsesgebyr + modem

Bindingsperiode

Stort set alle danske internetudbydere har en bindingsperiode på 6 måneder. Det betyder, at når du køber en internetforbindelse hos dem, så kan du ikke opsige dit abonnement før du har betalt for de første 6 måneder af abonnementet.

Langt de fleste internetudbydere taber penge hver gang de får en ny kunde, da de sælger dig et modem til mindre, end hvad det koster at producere det. Det er dog stadigvæk en god forretning for dem, da de kan være sikre på at tjene pengene hjem igen, da du ikke kan opsige dit abonnement de første 6 måneder.

Modem

Hvis du tidligere har haft en trådløs internetforbindelse, og stadigvæk har modemet, så bør du undersøge, om du kan åbne det og skifte SIM kortet. Hvis du kan det, så kan du spare penge ved at finde en internetudbyder, som sælger internet abonnementer, uden der følger et modem med, og blot sender dig et nyt SIM kort.

Hvis du ikke har et modem, så kan du ofte finde et tilbud, hvor du får et gratis modem, når du køber dit abonnement. Du skal dog være opmærksom på, at disse tilbud ikke altid er de billigste i længden, da du ofte vil kommet til at betale en højere abonnementspris.

Se prisoversigt (trådløse internetforbindelser)