Vil du have det allerhurtigste trådløse internet? Så skal du have en 4G-router, så du kan få internet baseret på den allernyeste teknik

De fleste udbydere sælger kun 3G, men Telia og TDC har som de eneste åbnet for deres 4G/LTE-netværk. Det betyder hastigheder på op til 80 Mbit, mod de øvrige udbyderes hastigheder på maksimalt 32 Mbit. 3G og 4G er betegnelser, der dækker over flere forskellige teknologier til at sende informationer over trådløst netværk. De to typer signaler kan både bruges til mobiltelefoni, men er især interessant, fordi de har gjort det muligt at få fornuftige internetforbindelser via trådløse signaler – du behøver altså ikke noget signal til dit hus. Du får typisk et lille USB-modem, der opfanger signalerne fra masterne, og sender det videre til din computer, men du kan altså også få en trådløs router til mobilt b redbånd.

For at få det fulde ud af 4G-hastighederne, skal du have et 4G-modem eller router. Køber du mobilt bredbånd med 4G-abonnement, får du som standard normalt et USB-modem med, men i så fald kan du kun have en computer på nettet af gangen. Et modem købt med et 3G-abonnement kan i hovedreglen ikke modtage 4G-signaler.

Få flere på nettet med 4G-router

Med en 4G-router kan du få flere computere online, så du kan få det fulde ud af dit abonnement. Det er kun Telia, der sælger 4G mobilt bredbånd med routere, så der er ikke det mange udbydere at vælge imellem.

Til gengæld har Telia hele tre forskellige 4G-routere, og der er som sådan ikke den store forskel på deres specifikationer. Der er både routere, der virker ligesom de routere du kender fra traditionelt bredbånd, men der er også mere mobile routere, der med batteri kan fordele din internetforbindelse via trådløse WIFI-signaler.

Se priser på mobilt bredbånd – bl.a. 4G-abonnementer fra Telia og TDC.